مشخصات آی سی 555
نوشته شده توسط : افشار

 

 

 

 

 

در این پست نیز یک آشنایی مختصر و کامل در مورد آیسی 555 داریم که امیدواریم برای شما مفید باشد . 

 

 

 

آشنایی با آی سی 555

 

 

 

آی سی 555 یکی از معروف ترین و پرکاربردترین المانهای مجود در بازار و واردات قطعات الکترونیک  است که به آی سی تایمر نیز معروف است.

 

در بیشتر مدارات از این قطعه برای ایجاد پالس با فرکانس های متفاوت استفاده می گردد.

 

 این آیسی را می توانید در دو وضعیت مونواستابل وآ استابل مورد استفاده قرار داد.در حالت مونو استابل تولید و شکل پالس قابل کنترل است.که این کنترل عموما از طریق پایه 2 آیسی555 صورت می گیرد.

 

اما در حالت آستابل در صورت داشتن تغذیه مثبت و منفی در پایه های 1و4و8 واتصال خازن و مقاومت درپایه های 2و6و7 به طور خودکار و بدون تحریک پالسهای ثابت وتعیین شده ای را ایجاد می کند.پایه 3 این آیس همواره پایه خروجی است.

 

این آیسی کاربردهای فراوانی دارد که از آن جمله می توان به تولید پالس، کنترل پهنای پالس، مدارات تایمر و فرستنده و گیرنده وغیره.... اشاره کرد. آی سی 555 جزء آی سی های تایمر محسوب می شود .

 

دارای کاربرد فراوانی در مدارات و بخصوص در تکنیک پالس می باشد .

 

بعلت ساختمان و نوع طراحی ، با این Ic   و چند عدد مقاومت و خازن می توان انواع مدارات منواستابل و آستابل و مدارات تایمر و مولد شکل موج را طراحی و اجرا نمود متن کامل مقاله :

 

 

 

آی سی 555 جزء آی سی های تایمر محسوب می شود

 

 

 

دارای کاربرد فراوانی در مدارات و بخصوص در تکنیک پالس می باشد .

 

بعلت ساختمان و نوع طراحی ، با این Ic   و چند عدد مقاومت و خازن می توان انواع مدارات منواستابل و آستابل و مدارات تایمر و مولد شکل موج را طراحی و اجرا نمود .

 

مزیت این ICتولید تایم بیسهای  نسبتا دقیق (بدون استفاده از کریستال ) ، تقریبا مستقل از تغیرات ولتاژ منبع تغذیه و حرارت می باشد.

 

این IC در بسته های 8 پایه DIP(دو ردیف پایه قرینه در طرفین و نوع دیگر که در انواع قدیمیتر و یا در جاهائیکه دفع حرارت بیشتر مورد نیاز باشد ، ساخته می شود.

 

 

 

ولتاژ تغذیه IC  در واردات قطعات الکترونیک چیزی بین 5 تا 15 ولت و حداکثر 18 ولت است . خروجی این IC (پایه 3) دارای دو سطح ولتاژ بالا (نزدیک به VCC) و پائین (نزدیک بهGND) است .

 

و باری را که تا 200 میلی آمپر جریان بکشد ، می تواند تغذیه کند.از این رو مستقیما بسیاری از رله ها و یا بلندگوها و... رابدون استفاده از طبقات تقویت کننده جریان اضافی با این IC می توان تحریک نمود

 

 

 

 

 





:: بازدید از این مطلب : 165
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 اسفند 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: